Met de uitgave in 2006 van de 'Canon van Nederland' is de facto een soort standaard gezet, in een vijftigtal vensters worden relevante gebeurtenissen uit de vaderlandse geschiedenis beschreven.

Binnen de sTEN wordt sinds 2014 gewerkt aan samenstellen en publiceren van de 'Canon van de Telecommunicatie', waarin de belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis van de telecommunicatie in Nederland worden beschreven. Ook hier is het doel om de telecommunicatie geschiedenis in maximaal 50 vensters te beschrijven. De publicatie gaat via een eigen website www.telecomcanon.nl.

De 'Canon van de Telecommunicatie' kan worden ingezien sinds 2015. Begin 2021 zijn er zevenentwintig vensters gepubliceerd. Achter de schermen zijn een aantal schrijvers bezig met het invullen van de nog niet gepubliceerde vensters. Lezers van deze bijdrage worden van harte uitgenodigd om met ons mee te denken en eventueel nieuwe thema's voor vensters aan te reiken of anderszins het initiatief te verrijken. Reacties zijn meer dan welkom via ons contact formulier.

 

Bezoekers

Vandaag 2

Gisteren 11

Deze week 37

Deze maand 2

Allen 206627

Inloggen

Nieuwsflits

Classificatie Telecommunicatie Erfgoed versie 4 beschikbaar

Het systeem dat de sTEN deelnemers samen hebben opgezet om inzicht te krijgen in elkaars collecties heeft de naam Classificatie Telecommunicatie Erfgoed (CTE) gekregen.


Alle objecten krijgen een CTE code die bestaat uit een alfanumerieke code van 8 posities. De CTE code is gebaseerd op de beschrijving van WAT wordt overgebracht, aan WIE en WAARMEE of WAARDOOR.
DE CTE code vervangt geen nummers in de database van de verschillende deelnemers, maar is een toevoeging. Verschillende deelnemers in de sTEN zijn bezig deze code voor hun objecten in hun database toe te voegen. Aangezien het hier gaat om vele duizenden objecten zal de complete implementatie nog geruime tijd vergen.


Regelmatig wordt de CTE code uitgebreid en inmiddels zijn we toe aan versie 4.0 . De nieuwste versie van de CTE code generator en meer documenten over dit onderwerp zijn hier te vinden.