Tijdens de nationale museumweek zal op 16 en 17 april 2016 het museum geopend zijn. Van 10.00  tot 16.00 uur kan men zonder afspraak het museum bezoeken.
Op beide dagen wordt  aandacht gegeven aan het thema: 

"Het wordt steeds stiller op de middengolf".


Middels diverse onderwerpen ( zoals gebouwen, masten, antennes, zenders, studio, antieke TV en radio collectie ) kan men zien wat al die gebouwen en masten gedaan hebben en wat ze nu nog doen. Nieuw in de collectie is de 60 kilowatt AM zender die tot 1 september 2015 nog in werking was als reserve voor Radio 5 Nostalgia.


Er is een loopplattegrond en er wordt door medewerkers uitleg gegeven bij diverse zenders, antennes en andere onderdelen.
Op de open dagen is het museum uitermate geschikt om bezocht te worden door  “niet technische” mensen. Inwoners van Lopik, IJsselstein en andere geïnteresseerden kunnen dan een indruk krijgen van het complex en wat er allemaal nodig is om het radio geluid en TV signaal in de lucht te krijgen zodat muziek uit je radio  komt en op de TV een bewegend beeld is te zien. Ook voor aspirant techneutjes is dit de dag om te zien wat er allemaal achter de antenne/masten hangt !
Net zoals op de normale openingsdagen is de toegang gratis
Het museum is gehuisvest in een voormalige atoomvrije bunker liggend achter het voormalige zendergebouw aan de Biezendijk 5 te Lopikerkapel (3412 KB)
Meer informatie is te vinden op www.omroepzendermuseum.nl

Visitors Counter

136781
VandaagVandaag20
GisterenGisteren71
Deze  WeekDeze Week454
Deze MaandDeze Maand2024
Alle DagenAlle Dagen136781