BSM = Bel en Signaalmachine

EB = Extra Bel

 

Nummercentrales (NRC): - Eindcentrale (EC)

- Wijkcentrale (WKC)

- HoofdWijKCentrale (HWKC)

 

VerkeersCentrales (VC): - HoofdWijkcentrale (HWKC)

- Knooppuntcentrale (KC)

- Districtscentrale (DC)

- OVerloopcentrale (OVLC)

- Internationale Centrale (INTC)

 

ARBI = Arbitrage

LF = Laag Frequent

PCM = Pulse Code Modulatie

 

LAAN = Lange-Afstandsnet

MAN = Middellange Afstandsnet

KAN = Korte Afstandsnet

LKAN = Landelijk Korte Afstandsnet

SKAN = Stedelijk Korte-Afstandsnet

LAN = Local Area Network

WAN = Wide Area Network

(D)KRV = (Directoraat) Kabel- en Radioverbindingen

 

sTEN Logo

U kunt via het onderstaande e-mailadres contact met ons opnemen:

inf...@telecomerfgoed.nl

Klik op het e-mailadres hierboven en vul de code in om het volledige e-mailadres zichtbaar te maken.

 

sTEN

Biezendijk 5

3412 KB Lopikerkapel

De sTEN geeft een aantal malen per jaar een Nieuwsbrief uit met actueel nieuws over de sTEN en het historisch telecommunicatie erfgoed in Nederland. Deze nieuwsbrief wordt in pdf formaat per e-mail verzonden aan de abonnees. Wilt u ook op de hoogte gehouden worden? Meld u dan nu via Contact opnemen met sTEN aan voor onze Nieuwsbrief.

Wilt u alle Nieuwsbrieven inzien? Via de link Nieuwsbrieven Archief komt u in het archief van de nieuwsbrieven.

De stichting Telecommunicatie Erfgoed Nederland  (sTEN) is de eigenaar van deze website. De site van de sTEN is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Mochten er desondanks in deze website onjuistheden en/of onvolkomenheden voorkomen, dan valt dit buiten de verantwoordelijkheid van de sTEN. De sTEN aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van deze onjuistheden en/of onvolkomenheden, noch voor problemen die worden veroorzaakt door het gebruiken of verspreiden van deze informatie.

Deze website is auteursrechtelijk beschermd. Gebruik van deze site door derden is in strijd met de auteurswet en andere toepasselijke wetten en regelingen. Het gebruik van gegevens, afbeeldingen en/of bestanden is alleen toegestaan na toestemming vooraf van de sTEN en na duidelijke bronvermelding.

De redactie van de website "telecomerfgoed.nl" en van de sTEN Nieuwsbrief spant zich tot het uiterste in, om de voorwaarden voor het gebruik van de teksten en afbeeldingen met alle rechthebbenden overeen te komen. Soms lukt dit niet, doordat de verblijfplaats van één of meer rechthebbenden of erfgenamen door ons niet kon worden achterhaald. Wanneer iemand meent enig recht te kunnen doen gelden op teksten of afbeeldingen van de website "telecomerfgoed.nl" of de in de sTEN Nieuwsbrief gepubliceerde teksten of afbeeldingen, dan verzoeken wij dit te melden via de website van de sTEN: www.telecomerfgoed.nl.

 

Gezien het culturele, maatschappelijke en non-profit-doel van de sTEN zal het helaas doorgaans niet mogelijk zijn, een vergoeding te betalen voor het publiceren en raadplegen van beschikbaar gesteld materiaal. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor misbruik van de inhoud of voor rechten of aanspraken die uit het gebruik van de Nieuwsbrief voortvloeien. 

Visitors Counter

183820
VandaagVandaag42
GisterenGisteren84
Deze  WeekDeze Week449
Deze MaandDeze Maand3136
Alle DagenAlle Dagen183820

Laatste Nieuws

Tentoonstelling bij Stichting CDV&T in Duivendrecht

Op zaterdagen in november en december 2019 is bij Stichting Centrum voor Duitse Verbindings- en Aanverwante Technologieën (CDV&T) in Duivendrecht alweer voor de 3e keer een tentoonstelling over geheime communicatie. Dit in samenwerking met het Crypto Museum. Deze keer onder de titel Secret Communications 3.

De hoofdthema's zijn deze keer:

Lees meer...

Nieuwe versie CTE code

Het systeem dat de sTEN deelnemers samen hebben opgezet om elkaars collecties te kunnen vergelijken kreeg de naam Classificatie Telecommunicatie Erfgoed, kortweg CTE.

Lees meer...