Welkom op de site van stichting Telecommunicatie Erfgoed Nederland.

De sTEN stelt zich tot doel de deelnemers te ondersteunen bij het behouden/beheren, documenteren en toegankelijk maken van het telecommunicatie erfgoed in Nederland. Dit door bevorderen, ondersteunen en borgen van door de deelnemers beheerde collecties, zodat de kennis en kunde inzake het beheer van telecom erfgoed behouden blijft en doorgegeven kan worden aan volgende generaties.

 

 

Radio Amateur Museum 

De sTEN wil in de allereerste plaats een belangenbehartiger zijn voor de aangesloten deelnemers.

Als “koepelstichting” stelt de sTEN zich ten doel om de gemeenschappelijke belangen van de deelnemers te behartigen. De sTEN wil aanvullend zijn naar de deelnemers, niet concurrerend.

Voorbeelden van sTEN activiteiten zijn:

Reactief; 

 1. Tijdelijke opslag van (delen van) de collectie van deelnemers ingeval van calamiteiten
 2. Het organiseren van de ‘Search and Rescue’ voor “omvallende” collecties en/of deelnemers om daarmee te voorkomen, dat collecties ‘op straat komen te staan’
 3. In de meest brede zin van het woord faciliteren van de aangesloten leden en overige belangstellenden en te helpen bij hun vragen en problemen. 

Pro actief;

 1. Het gemeenschappelijk promoten van de waarde van het (behoud van) telecom erfgoed 
 2. In het verlengde daarvan de promotie van de sTEN, d.m.v. diverse activiteiten
 3. De werving van sponsorgelden voor de verwezenlijking van de onderling overeengekomen doelstellingen van de sTEN en haar aangesloten deelnemers
 4. Het organiseren van een landelijke, al dan niet permanente  aansprekende tentoonstelling
 5. Organiseren van of deelname aan relevante congressen en/of workshops en lezingen 
 6. Onderlinge uitwisseling van kennis en kunde door de sTEN deelnemers 
 7. Opzetten van een ‘marktplaats’ voor/tussen de deelnemers voor de uitwisseling van objecten uit de respectievelijke collecties
 8. Opzetten van een forum voor de deelnemers, sTEN als netwerk
 9. Leveren van kennis, hulp, ruggensteun, knowhow aan alle geïnteresseerde belangstellenden, ook voor beginnende verzamelaars/verzamelingen; klankbord- en faciliterende instantie.

Visitors Counter

200569
VandaagVandaag18
GisterenGisteren93
Deze WeekDeze Week291
Deze MaandDeze Maand464
Alle DagenAlle Dagen200569

Laatste Nieuws

Tentoonstelling bij Stichting CDV&T in Duivendrecht

Op zaterdagen in november en december 2019 is bij Stichting Centrum voor Duitse Verbindings- en Aanverwante Technologieën (CDV&T) in Duivendrecht alweer voor de 3e keer een tentoonstelling over geheime communicatie. Dit in samenwerking met het Crypto Museum. Deze keer onder de titel Secret Communications 3.

De hoofdthema's zijn deze keer:

Lees meer...

Nieuwe versie CTE code

Het systeem dat de sTEN deelnemers samen hebben opgezet om elkaars collecties te kunnen vergelijken kreeg de naam Classificatie Telecommunicatie Erfgoed, kortweg CTE.

Lees meer...